Woning kopen Hardinxveld-Giessendam

Plannen om een woning te kopen in Hardinxveld-Giessendam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt bestaan er meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 7.514 huizen (65,2% koophuis, 34,4% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.786. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Hardinxveld-Giessendam, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €255.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.786.
 • In de regio vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)18.295
Aantal huishoudens7.110
Aantal huishoudens met kinderen2.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen7.514
Aantal koopwoningen5.652
Aantal huurwoningen1.862
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.786
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Hardinxveld-Giessendam mei 2024

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in IJsselstein, Lopik, Sliedrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

woning-te-koop-hardinxveld-giessendam

Aanbod appartement kopen in Hardinxveld-Giessendam

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 700 m3 gas en gem. 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hardinxveld-Giessendam

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1030 kuub gas en tevens 2750 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hardinxveld-Giessendam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 98 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2940 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hardinxveld-Giessendam

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3270 kWh elektriciteit & 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3840 elektriciteit (kWh) en 1660 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hardinxveld-Giessendam

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Hardinxveld-Giessendam Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Hardinxveld-Giessendam

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hardinxveld-Giessendam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hardinxveld-Giessendam geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.650. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hardinxveld-Giessendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hardinxveld-Giessendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hardinxveld-Giessendam

In mei 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Hardinxveld-Giessendam en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Hardinxveld-Giessendam kopen?

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam vinden we circa 7.514 woningen. Je vindt hier circa 5.652 (65,2%) koophuizen en 1.862 (34,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €255.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.786. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hardinxveld-Giessendam. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hardinxveld-Giessendam?

Een woonobject in Hardinxveld-Giessendam kent een gem. verbruik van 1120 kuub gas en 2840 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 m3 aan gas en 1950 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1660 kuub aardgas en 3840 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Hardinxveld-Giessendam passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Hardinxveld-Giessendam?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 18.295 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.110 gezinnen. Het gaat om 1.971 eenpersoonshuishoudens, 2.229 families zonder kinderen en 2.910 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,54 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hardinxveld-Giessendam?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hardinxveld-Giessendam laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hardinxveld-giessendam.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3370, 3371, 3372, 3373.

Plaats een reactie