Woning kopen Lopik

Ga je een woning kopen in Lopik? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. In de nabije buurt vind je veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.838 woningen (74,2% koop, 25,6% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €397.772. Op dit huizenplatform ontdek je het woningaanbod in Lopik, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Utrecht.
 • Er is een mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €306.000, de gemiddelde transactieprijs is €397.772.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)14.467
Aantal huishoudens5.647
Aantal huishoudens met kinderen2.399
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.838
Aantal koopwoningen4.965
Aantal huurwoningen873
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.772
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Lopik juni 2024

Met onze woningzoeker bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Montfoort, Oudewater, IJsselstein, Hardinxveld-Giessendam & Sliedrecht.

woning-te-koop-lopik

Eigen appartement kopen in Lopik

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 880 m3 gas en doorgaans 2160 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Lopik

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1030 kuub gas en gem. 2920 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Lopik is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 113 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh elektra en 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Lopik

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3550 kWh elektra + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Lopik

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lopik Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lopik

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Lopik en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lopik geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.200. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lopik.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lopik. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lopik

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lopik en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lopik kopen?

In de buurt van de gemeente Lopik zijn er 5.838 huizen. Het gaat daarbij om 4.965 (74,2%) koophuizen en 873 (25,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €306.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.772. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lopik. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lopik?

Een woonhuis in Lopik gebruikt gemiddeld 1320 m3 per jaar aan gas en 3240 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 m3 gas en 2160 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Lopik passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Lopik?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 14.467 mensen in 5.647 verschillende huishoudens. Het gaat om 1.488 eenpersoonshuishoudens, 1.760 gezinnen zonder kinderen en 2.399 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,54 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lopik?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lopik laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.lopik.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3410, 3411.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie