Woning kopen Kapelle

Wil je een woning kopen in Kapelle? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij is er vlakbij een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 5.459 woningen (76% koop, 23,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.750. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Kapelle, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.750.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)12.695
Aantal huishoudens5.271
Aantal huishoudens met kinderen1.961
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen5.459
Aantal koopwoningen4.939
Aantal huurwoningen520
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.750
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Kapelle maart 2024

In het overzicht hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Kies op basis van bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Borsele, Goes, Reimerswaal, Vlissingen en Veere.

woning-te-koop-kapelle

Aanbod appartement kopen in Kapelle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en daarbij 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Kapelle

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas en gem. 2360 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Kapelle is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh stroom + 1140 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kapelle

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom en 1220 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3310 elektriciteit (kWh) & 1550 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kapelle

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kapelle Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Kapelle

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Kapelle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Kapelle geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €3.100. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Kapelle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kapelle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kapelle

In maart 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Kapelle en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Kapelle kopen?

In de buurt van de gemeente Kapelle bestaan er circa 5.459 woonobjecten. Dit zijn 4.939 (76%) koopwoningen en 520 (23,4%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 130 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.750. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kapelle. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kapelle?

Een woonhuis in Kapelle heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2700 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub aardgas en 1870 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1550 m3 gas en 3310 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Kapelle passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Kapelle?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 12.695 mensen in 5.271 verschillende gezinnen. Het gaat om 1.438 eenpersoonshuishoudens, 1.872 huishoudens zonder kinderen en 1.961 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kapelle?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kapelle laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kapelle.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 4420, 4421.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie