Woning kopen Kats

Van plan om een woning te kopen in Kats? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In de buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 4.553 huizen (69,3% koop, 23,7% huurhuizen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €326.869. Op deze pagina vind je het actuele woningaanbod in Kats, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de gemiddelde huizenprijs is €326.869.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsKats
Postcode4485
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Kats april 2024

In ons overzicht check je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoom verder in op ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren extra details als isolatie en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Colijnsplaat, Wissenkerke, Kortgene, Kloetinge of Wilhelminadorp.

woning-te-koop-kats

Studio of appartement kopen in Kats

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 730 m3 gas en 1630 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Kats

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 950 kuub gas en tevens 2200 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Kats is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2210 kWh elektriciteit & 1050 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kats

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2480 kWh stroom + 1120 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2880 elektra (kWh) + 1460 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Kats

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Kats zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Kats

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Kats en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Kats helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €2.800. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kats.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kats. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kats

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kats en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Kats kopen?

In de buurt van de gemeente Noord-Beveland vind je ongeveer 4.553 woonobjecten. Er zijn 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €214.000 en de gem. verkoopprijs is €326.869. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kats. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kats?

Een huis in Noord-Beveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1160 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2450 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (730 kuub aardgas en 1630 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1460 m3 aan gas en 2880 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Kats passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Kats?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 7.392 mensen in 3.588 verschillende gezinnen. Er wonen 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,03 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kats?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kats plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4485.

Plaats een reactie