Woning kopen Kortgene

Jouw volgende woning kopen in Kortgene? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 4.553 huizen (69,3% koopwoning, 23,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €326.869. Op dit woningplatform bekijk je het recente woningaanbod in Kortgene, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €214.000, de gemiddelde woningprijs is €326.869.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsKortgene
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Kortgene april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Kats, Colijnsplaat, Kloetinge, Wilhelminadorp of Kattendijke.

woning-te-koop-kortgene

Studio of appartement kopen in Kortgene

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 730 m3 gas en doorgaans 1630 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Kortgene

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 950 kuub gas en tevens 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Kortgene is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2210 kWh stroom & 1050 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kortgene

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2480 kWh stroom & 1120 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2880 elektra (kWh) en 1460 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Kortgene

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Kortgene Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Kortgene

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Kortgene en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Kortgene helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.800. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Kortgene.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kortgene. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Kortgene

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kortgene en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Kortgene kopen?

In de gemeente Noord-Beveland zijn er 4.553 huizen. De verdeling is als volgt: 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 123 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €214.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.869. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Kortgene. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kortgene?

Een woonhuis in Noord-Beveland verbruikt gemiddeld 1160 m3 gas en 2450 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 m3 gas en 1630 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1460 m3 per jaar aan gas en 2880 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Kortgene passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Kortgene?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 7.392 mensen in 3.588 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,03 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Kortgene?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Kortgene zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4484.

Plaats een reactie