Woning kopen Krimpen aan den IJssel

Een woning kopen in Krimpen aan den IJssel? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 12.648 woningen (59,2% koophuis, 40,8% huurwoningen). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €373.643. Op deze website blader je door het woningaanbod in Krimpen aan den IJssel, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de basis verkoopprijs is €373.643.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2922
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)29.526
Aantal huishoudens12.420
Aantal huishoudens met kinderen4.665
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.648
Aantal koopwoningen8.836
Aantal huurwoningen3.812
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.643
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Krimpen aan den IJssel mei 2024

In ons overzicht blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Alblasserdam, Molenlanden, Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard.

woning-te-koop-krimpen-aan-den-ijssel

Eigen appartement kopen in Krimpen aan den IJssel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 620 m3 gas en doorgaans 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Krimpen aan den IJssel

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en +/- 2910 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Krimpen aan den IJssel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3020 kWh stroom & 1340 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Krimpen aan den IJssel

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3270 kWh stroom en 1570 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 stroom (kWh) en 2120 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Krimpen aan den IJssel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Krimpen aan den IJssel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Krimpen aan den IJssel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Krimpen aan den IJssel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Krimpen aan den IJssel helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.900. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Krimpen aan den IJssel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krimpen aan den IJssel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Krimpen aan den IJssel

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Krimpen aan den IJssel en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Krimpen aan den IJssel kopen?

In de buurt van de gemeente Krimpen aan den IJssel vinden we circa 12.648 huizen. Er zijn 8.836 (59,2%) koopwoningen en 3.812 (40,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €265.000 en de gem. marktprijs is €373.643. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krimpen aan den IJssel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Krimpen aan den IJssel?

Een woonhuis in Krimpen aan den IJssel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 kuub gas en 2810 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (620 kuub gas p/jaar en 2200 elektra (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2120 m3 gas en 4240 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Krimpen aan den IJssel passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Krimpen aan den IJssel?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 29.526 inwoners in 12.420 huishoudens. Hier wonen 3.772 eenpersoonshuishoudens, 3.983 huishoudens zonder kinderen en 4.665 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Krimpen aan den IJssel?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Krimpen aan den IJssel bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.krimpenaandenijssel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926.

Plaats een reactie