Woning kopen Krimpenerwaard

Plannen om een woning te kopen in Krimpenerwaard? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 23.944 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurwoning). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €386.435. Op deze website tonen wij het woningaanbod in Krimpenerwaard, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €273.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.435.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners (gemeente)56.319
Aantal huishoudens23.726
Aantal huishoudens met kinderen8.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen23.944
Aantal koopwoningen19.265
Aantal huurwoningen4.679
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€273.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.435
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Krimpenerwaard mei 2024

In ons overzicht bekijk je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Gouda, Waddinxveen of Zoetermeer.

woning-te-koop-krimpenerwaard

Aanbod appartement kopen in Krimpenerwaard

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en 1960 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Krimpenerwaard

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en daarbij 2760 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Krimpenerwaard is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh elektra en 1250 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Krimpenerwaard

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh stroom & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4110 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Krimpenerwaard

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Krimpenerwaard Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Krimpenerwaard

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Krimpenerwaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Krimpenerwaard geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.100. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Krimpenerwaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krimpenerwaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Krimpenerwaard

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Krimpenerwaard en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Krimpenerwaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Krimpenerwaard zijn er ruim 23.944 woningen. Er zijn 19.265 (65,9%) koopwoningen en 4.679 (34%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 127 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €273.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €386.435. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krimpenerwaard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Krimpenerwaard?

Een woonhuis in Krimpenerwaard gebruikt gemiddeld 1230 m3 gas en 2930 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 kuub gas p/jaar en 1960 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4110 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Krimpenerwaard passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Krimpenerwaard?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 56.319 personen in 23.726 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.307 eenpersoonshuishoudens, 7.849 gezinnen zonder kinderen en 8.570 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Krimpenerwaard?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Krimpenerwaard plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.krimpenerwaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2855.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie