Woning kopen Zuidplas

Jouw volgende woning kopen in Zuidplas? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.566 huizen (67,6% koophuis, 31,9% huur). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €429.943. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Zuidplas, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €289.000, de basis verkoopprijs is €429.943.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteZuidplas
Postcode2914
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners (gemeente)43.885
Aantal huishoudens17.847
Aantal huishoudens met kinderen7.409
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen18.566
Aantal koopwoningen14.583
Aantal huurwoningen3.983
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.943
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Zuidplas mei 2024

In het overzicht hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Gouda.

woning-te-koop-zuidplas

Appartement kopen in Zuidplas

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas + 2240 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zuidplas

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1030 kuub gas en gem. 3050 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Zuidplas is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zuidplas

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh elektra & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Zuidplas

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zuidplas zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zuidplas

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zuidplas en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Zuidplas helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €2.700. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Zuidplas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidplas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Zuidplas

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zuidplas en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Zuidplas kopen?

In en rondom de gemeente Zuidplas registreren wij 18.566 woningen. Het gaat om 14.583 (67,6%) koophuizen en 3.983 (31,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 121 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €289.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.943. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidplas. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zuidplas?

Een huis in Zuidplas verbruikt gemiddeld 1130 kuub aardgas en 3090 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 per jaar aan gas en 2240 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4270 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Zuidplas passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Zuidplas?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 43.885 personen die we kunnen onderverdelen in 17.847 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.788 eenpersoonshuishoudens, 5.650 gezinnen zonder kinderen en 7.409 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,43 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zuidplas?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Zuidplas bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zuidplas.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2760, 2761, 9354.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie