Woning kopen Capelle aan den IJssel

Van plan om een woning te kopen in Capelle aan den IJssel? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving vind je diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 31.556 huizen (53,8% koopwoning, 46,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €343.101. Op Woningassistent.nl blader je door het beschikbare woningaanbod in Capelle aan den IJssel, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de basis verkoopprijs is €343.101.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2903
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)67.122
Aantal huishoudens31.343
Aantal huishoudens met kinderen10.779
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen31.556
Aantal koopwoningen13.992
Aantal huurwoningen17.564
Gemiddelde woonoppervlakte99 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.101
Gemiddeld gasverbruik730 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Capelle aan den IJssel mei 2024

In ons overzicht bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook huizen te koop in Zuidplas, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda of Waddinxveen.

woning-te-koop-capelle-aan-den-ijssel

Aanbod appartement kopen in Capelle aan den IJssel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 610 m3 gas en 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Capelle aan den IJssel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 740 kuub gas en gem. 3190 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Capelle aan den IJssel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3260 kWh elektra & 950 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Capelle aan den IJssel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3930 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4810 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Capelle aan den IJssel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Capelle aan den IJssel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Capelle aan den IJssel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Capelle aan den IJssel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Capelle aan den IJssel geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €3.050. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Capelle aan den IJssel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Capelle aan den IJssel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Capelle aan den IJssel

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Capelle aan den IJssel en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Capelle aan den IJssel kopen?

In deze gemeente Capelle aan den IJssel zijn er ruim 31.556 woonhuizen. Er zijn 13.992 (53,8%) koopwoningen en 17.564 (46,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 99 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €343.101. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Capelle aan den IJssel. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Capelle aan den IJssel?

Een huishouden in Capelle aan den IJssel kent een gem. verbruik van 730 kuub gas en 2700 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (610 kuub aardgas en 2200 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1970 m3 aan gas en 4810 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Capelle aan den IJssel passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Capelle aan den IJssel?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 67.122 personen die we kunnen onderverdelen in 31.343 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 12.070 eenpersoonshuishoudens, 8.494 families zonder kinderen en 10.779 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,12 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Capelle aan den IJssel?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Capelle aan den IJssel plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.capelleaandenijssel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909.

Plaats een reactie