Woning kopen Jaarsveld

Alles weten over woning kopen in Jaarsveld? Het is een gezellige plaats in de provincie Utrecht. In de regio heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder tref je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.838 huizen (74,2% koopwoning, 25,6% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €397.772. Op dit huizenportaal blader je door het laatste woningaanbod in Jaarsveld, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €306.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.772.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLopik
PlaatsJaarsveld
Postcode3413
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)14.467
Aantal huishoudens5.647
Aantal huishoudens met kinderen2.399
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.838
Aantal koopwoningen4.965
Aantal huurwoningen873
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.772
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Jaarsveld mei 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Polsbroek, Snelrewaard, Lopikerkapel, Benschop of Giessenburg.

woning-te-koop-jaarsveld

Een appartement kopen in Jaarsveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 880 m3 gas & 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Jaarsveld

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 108 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en daarbij 2920 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Jaarsveld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh stroom + 1240 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Jaarsveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3550 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Jaarsveld

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Jaarsveld zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Jaarsveld

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Jaarsveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Jaarsveld helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €3.300. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Jaarsveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jaarsveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Jaarsveld

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Jaarsveld en omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Jaarsveld kopen?

In de buurt van de gemeente Lopik bestaan er circa 5.838 woonhuizen. Het gaat om 4.965 (74,2%) koopwoningen en 873 (25,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €306.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €397.772. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jaarsveld. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Jaarsveld?

Een woning in Lopik gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3240 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 kuub aardgas en 2160 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 per jaar aan gas en 4200 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Jaarsveld passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Jaarsveld?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 14.467 personen die we kunnen onderverdelen in 5.647 verschillende gezinnen. Het betreft 1.488 eenpersoonshuishoudens, 1.760 huishoudens zonder kinderen en 2.399 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,54 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Jaarsveld?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Jaarsveld bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.lopik.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3413.

Plaats een reactie