Woning kopen Noordwelle

Jouw aanstaande woning kopen in Noordwelle? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In de regio zijn er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.983 huizen (66,4% koophuis, 31,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €371.398. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Noordwelle, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €371.398.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsNoordwelle
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Noordwelle mei 2024

Bijgaand bekijk je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Burgh-Haamstede, Nieuw- en Sint Joosland, Renesse, Ellemeet of Scharendijke.

woning-te-koop-noordwelle

Studio of appartement kopen in Noordwelle

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en doorgaans 2050 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Noordwelle

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas & 2350 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Noordwelle is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2390 kWh stroom en 1180 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Noordwelle

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh stroom & 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 elektriciteit (kWh) & 1670 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Noordwelle

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Noordwelle Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Noordwelle

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Noordwelle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Noordwelle helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €2.550. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noordwelle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordwelle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Noordwelle

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Noordwelle en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Noordwelle kopen?

In de gemeente Schouwen-Duiveland bestaan er circa 16.983 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. verkoopprijs is €371.398. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordwelle. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Noordwelle?

Een woning in Schouwen-Duiveland verbruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 2770 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 per jaar aan gas en 2050 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1670 m3 per jaar aan gas en 3420 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Noordwelle passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Noordwelle?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 33.839 inwoners in 15.518 gezinnen. Wat meer specifiek: 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 families zonder kinderen en 4.557 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Noordwelle?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Noordwelle bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4326.

Plaats een reactie