Woning kopen Burgh-Haamstede

Alles weten over woning kopen in Burgh-Haamstede? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de omgeving vind je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 16.983 huizen (66,4% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €371.398. Op dit woningportaal blader je door het huidige woningaanbod in Burgh-Haamstede, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsBurgh-Haamstede
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Burgh-Haamstede mei 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid & mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden, Noordwelle, Renesse en Ellemeet.

woning-te-koop-burgh-haamstede

Studio of appartement kopen in Burgh-Haamstede

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas & 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis Burgh-Haamstede

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2350 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Burgh-Haamstede is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2390 kWh stroom + 1180 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Burgh-Haamstede

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2840 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3420 elektriciteit (kWh) & 1670 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Burgh-Haamstede

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Burgh-Haamstede Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Burgh-Haamstede

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Burgh-Haamstede en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Burgh-Haamstede geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.550. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Burgh-Haamstede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Burgh-Haamstede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Burgh-Haamstede

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Burgh-Haamstede en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Burgh-Haamstede kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Schouwen-Duiveland registreren wij 16.983 woningen. Het gaat om 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 124 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €371.398. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Burgh-Haamstede. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Burgh-Haamstede?

Een woonhuis in Schouwen-Duiveland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2770 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 aan gas en 2050 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1670 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3420 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Burgh-Haamstede passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Burgh-Haamstede?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.839 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.518 gezinnen. Er wonen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 gezinnen zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Burgh-Haamstede?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Burgh-Haamstede bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4328.

Plaats een reactie