Woning kopen Middelburg

Snel een woning kopen in Middelburg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.906 huizen (60,8% koopwoning, 38,8% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €321.374. Op dit woningportaal bieden wij het laatste woningaanbod in Middelburg, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de basis verkoopprijs is €321.374.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4337
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)48.822
Aantal huishoudens23.052
Aantal huishoudens met kinderen6.969
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen23.906
Aantal koopwoningen16.632
Aantal huurwoningen7.274
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.374
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2320 kWh

Woningaanbod Middelburg mei 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Veere, Vlissingen, Schouwen-Duiveland, Altena en Giessenlanden.

woning-te-koop-middelburg

Aanbod appartement kopen in Middelburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en +/- 1750 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Middelburg

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en daarbij 2330 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Middelburg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2460 kWh stroom & 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Middelburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh stroom + 1270 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3390 elektriciteit (kWh) en 1650 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Middelburg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Middelburg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Middelburg

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Middelburg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Middelburg geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.900. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Middelburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middelburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Middelburg

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Middelburg en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Middelburg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Middelburg zijn er 23.906 woonhuizen. Er zijn 16.632 (60,8%) koopwoningen en 7.274 (38,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 116 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €201.000 en de gem. marktprijs is €321.374. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middelburg. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Middelburg?

Een huis in Middelburg gebruikt gemiddeld 1070 m3 per jaar aan gas en 2320 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1750 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1650 m3 gas voor verwarming en warm water en 3390 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Middelburg passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Middelburg?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 48.822 inwoners die we kunnen onderverdelen in 23.052 huishoudens. Er wonen 9.340 eenpersoonshuishoudens, 6.743 huishoudens zonder kinderen en 6.969 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,08 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Middelburg?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Middelburg laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.middelburg.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie