Woning kopen Hoogezand

Jouw aanstaande woning kopen in Hoogezand? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 28.154 huizen (62,1% koopwoning, 37,6% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €282.704. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Hoogezand, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €282.704.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsHoogezand
Postcode9601
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Hoogezand april 2024

Met onze huizenzoeker vind je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van ligging, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als energielabel en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Kiel-Windeweer, Kropswolde, Onstwedde, Vledderveen of Mussel.

woning-te-koop-hoogezand

Studio of appartement kopen in Hoogezand

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas & 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hoogezand

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas + 2460 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Hoogezand is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh elektriciteit en 1410 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoogezand

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2710 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoogezand

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Hoogezand Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Hoogezand

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Hoogezand en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hoogezand geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.200. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Hoogezand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogezand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hoogezand

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoogezand en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hoogezand kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 huizen. Hierbij spreken we van 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 138 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €282.704. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogezand. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hoogezand?

Een woonhuis in Midden-Groningen verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 2740 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub aardgas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Hoogezand passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Hoogezand?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 60.797 inwoners in 27.754 verschillende huishoudens. Het betreft 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hoogezand?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hoogezand zetten. Neem contact op met de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9600, 9601, 9602, 9603.

Plaats een reactie