Woning kopen Vledderveen

Snel een woning kopen in Vledderveen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek zijn er veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 15.208 woningen (59,5% koophuis, 39,3% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €250.693. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Vledderveen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde huizenprijs is €250.693.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsVledderveen
Postcode9585
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)31.686
Aantal huishoudens14.594
Aantal huishoudens met kinderen4.528
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen15.208
Aantal koopwoningen11.906
Aantal huurwoningen3.302
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€250.693
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Vledderveen februari 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Onstwedde, Hoogezand, Mussel, Musselkanaal & Exloërveen.

woning-te-koop-vledderveen

Appartement kopen in Vledderveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 860 m3 gas en doorgaans 1750 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Vledderveen

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1320 kuub gas + 2510 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Vledderveen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2630 kWh elektra & 1440 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vledderveen

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2940 kWh elektra & 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3560 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Vledderveen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Vledderveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Vledderveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Vledderveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Vledderveen geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.800 – €3.200. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Vledderveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vledderveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vledderveen

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vledderveen en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Vledderveen kopen?

In en rondom de gemeente Stadskanaal bestaan er circa 15.208 woonhuizen. Hierbij spreken we van 11.906 (59,5%) koopwoningen en 3.302 (39,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 119 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €250.693. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vledderveen. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Vledderveen?

Een woonhuis in Stadskanaal kent een gem. verbruik van 1460 m3 gas en 2790 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 m3 aan gas en 1750 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3560 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Vledderveen passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vledderveen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 31.686 mensen in 14.594 gezinnen. Het gaat om 5.180 eenpersoonshuishoudens, 4.886 gezinnen zonder kinderen en 4.528 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,14 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Vledderveen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vledderveen laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.stadskanaal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9585.

Plaats een reactie