Woning kopen Kiel-Windeweer

Ga je een woning kopen in Kiel-Windeweer? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 28.154 huizen (62,1% koop, 37,6% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.704. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Kiel-Windeweer, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €282.704.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsKiel-Windeweer
Postcode9605
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Kiel-Windeweer juni 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als energielabel of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Kropswolde, Foxhol, Hoogezand, Onstwedde en Vledderveen.

woning-te-koop-kiel-windeweer

Aanbod appartement kopen in Kiel-Windeweer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en tevens 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Kiel-Windeweer

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1250 kuub gas + 2460 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Kiel-Windeweer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh stroom & 1410 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Kiel-Windeweer

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Kiel-Windeweer

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Kiel-Windeweer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Kiel-Windeweer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Kiel-Windeweer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Kiel-Windeweer helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €3.300. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Kiel-Windeweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kiel-Windeweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Kiel-Windeweer

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Kiel-Windeweer en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Kiel-Windeweer kopen?

In deze gemeente Midden-Groningen vinden we circa 28.154 woningen. Je vindt hier circa 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €282.704. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Kiel-Windeweer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kiel-Windeweer?

Een woning in Midden-Groningen gebruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2740 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 aan gas en 1940 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Kiel-Windeweer passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Kiel-Windeweer?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 60.797 personen in 27.754 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kiel-Windeweer?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Kiel-Windeweer laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9605.

Plaats een reactie