Woning kopen Mussel

Van plan om een woning te kopen in Mussel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de regio bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 15.208 huizen (59,5% koop, 39,3% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €250.693. Op dit woningplatform vind je het actuele woningaanbod in Mussel, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €250.693.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsMussel
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)31.686
Aantal huishoudens14.594
Aantal huishoudens met kinderen4.528
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen15.208
Aantal koopwoningen11.906
Aantal huurwoningen3.302
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€250.693
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Mussel maart 2024

In het schema hierna check je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen extra details als isolatie en parkeeropties. Bel of mail het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Vledderveen, Onstwedde, Musselkanaal, Exloërveen en 1e Exloërmond.

woning-te-koop-mussel

Eigen appartement kopen in Mussel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 860 m3 gas en doorgaans 1750 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Mussel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1320 kuub gas & 2510 kWh stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Mussel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 2630 kWh elektriciteit en 1440 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Mussel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2940 kWh stroom & 1480 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3560 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Mussel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Mussel zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Mussel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Mussel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Mussel geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €3.200. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mussel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mussel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Mussel

Recent (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Mussel en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Mussel kopen?

In en rondom de gemeente Stadskanaal bestaan er circa 15.208 huizen. Het gaat daarbij om 11.906 (59,5%) koophuizen en 3.302 (39,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €250.693. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mussel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Mussel?

Een woonobject in Stadskanaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1460 m3 aan gas en 2790 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1750 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 3560 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Mussel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Mussel?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 31.686 mensen in 14.594 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.180 eenpersoonshuishoudens, 4.886 gezinnen zonder kinderen en 4.528 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,14 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Mussel?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Mussel zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.stadskanaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9584.

Plaats een reactie