Woning kopen Onstwedde

Jouw aanstaande woning kopen in Onstwedde? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je toegang tot veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.208 huizen (59,5% koopwoning, 39,3% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €250.693. Op dit huizenportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Onstwedde, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde prijs van een woning is €250.693.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsOnstwedde
Postcode9591
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)31.686
Aantal huishoudens14.594
Aantal huishoudens met kinderen4.528
Gemiddelde huishoudensgrootte2,14
Aantal woningen15.208
Aantal koopwoningen11.906
Aantal huurwoningen3.302
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€250.693
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Onstwedde februari 2024

In onderstaande weergave vind je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren extra details als isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Hoogezand, Kiel-Windeweer, Vledderveen, Mussel en Musselkanaal.

woning-te-koop-onstwedde

Studio of appartement kopen in Onstwedde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas & 1750 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Onstwedde

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas en daarbij 2510 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Onstwedde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2630 kWh stroom en 1440 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Onstwedde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektra + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3560 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Onstwedde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Onstwedde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Onstwedde

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Onstwedde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Onstwedde geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €3.300. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Onstwedde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Onstwedde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Onstwedde

In februari 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Onstwedde en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Onstwedde kopen?

In de gemeente Stadskanaal zijn er 15.208 huizen. Het gaat daarbij om 11.906 (59,5%) koophuizen en 3.302 (39,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 119 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €250.693. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Onstwedde. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Onstwedde?

Een huishouden in Stadskanaal heeft een verbruik van gemiddeld 1460 m3 gas voor verwarming en warm water en 2790 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 kuub aardgas en 1750 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3560 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Onstwedde passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Onstwedde?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 31.686 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.594 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.180 eenpersoonshuishoudens, 4.886 gezinnen zonder kinderen en 4.528 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,14 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Onstwedde?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Onstwedde realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.stadskanaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9591.

Plaats een reactie