Woning kopen Sappemeer

Ga je een woning kopen in Sappemeer? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huurwoningen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.704. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Sappemeer, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde woningprijs is €282.704.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSappemeer
Postcode9611
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Sappemeer juni 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Meerstad, Harkstede, Waterhuizen, Westerbroek & Foxhol.

woning-te-koop-sappemeer

Een appartement kopen in Sappemeer

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en doorgaans 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Sappemeer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1250 kuub gas en doorgaans 2460 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Sappemeer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh stroom + 1410 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Sappemeer

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Sappemeer

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sappemeer zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Sappemeer

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sappemeer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Sappemeer helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €2.850. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Sappemeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sappemeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Sappemeer

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sappemeer en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sappemeer kopen?

In de buurt van de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000 en de gem. verkoopprijs is €282.704. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sappemeer. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sappemeer?

Een huis in Midden-Groningen heeft een verbruik van gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 2740 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Sappemeer passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Sappemeer?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 60.797 mensen in 27.754 verschillende gezinnen. Dat betreffen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 huishoudens zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,15 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sappemeer?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sappemeer zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9610, 9611.

Plaats een reactie