Woning kopen Foxhol

Van plan om een woning te kopen in Foxhol? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 28.154 huizen (62,1% koop, 37,6% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €282.704. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Foxhol, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de basis verkoopprijs is €282.704.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsFoxhol
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Foxhol februari 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Westerbroek, Waterhuizen, Kropswolde, Kiel-Windeweer & Hoogezand.

woning-te-koop-foxhol

Een appartement kopen in Foxhol

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en 1940 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Foxhol

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas & 2460 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Foxhol is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 – 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh elektra + 1410 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Foxhol

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2710 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Foxhol

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Foxhol Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Foxhol

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Foxhol en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Foxhol helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.600. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Foxhol.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Foxhol. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Foxhol

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Foxhol en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Foxhol kopen?

In en rondom de gemeente Midden-Groningen registreren wij 28.154 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €282.704. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Foxhol. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Foxhol?

Een woonobject in Midden-Groningen gebruikt gemiddeld 1420 m3 aan gas en 2740 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Foxhol passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Foxhol?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 60.797 mensen die we kunnen onderverdelen in 27.754 huishoudens. Wat meer specifiek: 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Foxhol?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Foxhol laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9607.

Plaats een reactie