Woning kopen Westerbroek

Jouw volgende woning kopen in Westerbroek? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt zijn er meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.154 woningen (62,1% koophuis, 37,6% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €282.704. Op dit woningplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Westerbroek, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de basis verkoopprijs is €282.704.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsWesterbroek
Postcode9608
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Westerbroek februari 2024

In deze lijst check je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Waterhuizen, Sappemeer, Foxhol, Kropswolde & Kiel-Windeweer.

woning-te-koop-westerbroek

Appartementen te koop Westerbroek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en tevens 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Westerbroek

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en gem. 2460 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Westerbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2560 kWh stroom & 1410 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Westerbroek

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Westerbroek

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Westerbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Westerbroek

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Westerbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Westerbroek helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €2.700. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Westerbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Westerbroek

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Westerbroek en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Westerbroek kopen?

In deze gemeente Midden-Groningen registreren wij 28.154 woonobjecten. Het gaat daarbij om 22.281 (62,1%) koopwoningen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 138 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €282.704. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Westerbroek?

Een woonhuis in Midden-Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 gas en 2740 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 kuub gas p/jaar en 1940 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Westerbroek passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Westerbroek?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 60.797 personen in 27.754 verschillende huishoudens. Dat betreffen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,15 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Westerbroek?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westerbroek zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9608.

Plaats een reactie