Woning kopen Harkstede

Een woning kopen in Harkstede? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 118.922 huizen (41,2% koophuis, 58,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €321.804. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Harkstede, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €207.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €321.804.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsHarkstede
Postcode9614
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Harkstede april 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energieneutraal of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Kolham, Scharmer, Meerstad, Sappemeer & Waterhuizen.

woning-te-koop-harkstede

Appartement kopen in Harkstede

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 870 m3 gas en doorgaans 1790 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Harkstede

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en +/- 2550 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Harkstede is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2700 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Harkstede

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh stroom & 1520 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3740 elektra (kWh) + 2070 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Harkstede

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Harkstede Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Harkstede

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Harkstede en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Harkstede geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.500. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Harkstede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harkstede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Harkstede

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Harkstede en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Harkstede kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Groningen bestaan er circa 118.922 woonhuizen. Dit zijn 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 103 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €207.000 en de gem. verkoopprijs is €321.804. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Harkstede. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Harkstede?

Een huis in Groningen heeft een verbruik van gemiddeld 1080 m3 per jaar aan gas en 2200 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (870 kuub aardgas en 1790 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2070 kuub gas en 3740 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Harkstede passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Harkstede?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 232.874 inwoners die we kunnen onderverdelen in 136.383 huishoudens. Wat meer specifiek: 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 1,69 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Harkstede?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Harkstede bouwen. Doe navraag bij de gemeente (http://gemeente.groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9614.

Plaats een reactie