Woning kopen Slochteren

Ga je een woning kopen in Slochteren? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de regio vind je veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook kan je hier genieten van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €282.704. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Slochteren, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is €282.704.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSlochteren
Postcode9621
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Slochteren april 2024

In het overzicht hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Lageland, Lageland, Froombosch, Woudbloem & Harkstede.

woning-te-koop-slochteren

Aanbod appartement kopen in Slochteren

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Slochteren

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en daarbij 2460 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Slochteren is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh elektra & 1410 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Slochteren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh stroom & 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Slochteren

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Slochteren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Slochteren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Slochteren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Slochteren geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €3.250. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Slochteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slochteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Slochteren

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Slochteren en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Slochteren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn er 28.154 woonhuizen. Hierbij spreken we van 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 138 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €172.000 en de gem. verkoopprijs is €282.704. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Slochteren. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Slochteren?

Een woonhuis in Midden-Groningen kent een gem. verbruik van 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (850 m3 aan gas en 1940 kWh elektra. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Slochteren passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Slochteren?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 60.797 inwoners in 27.754 verschillende gezinnen. Er wonen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 huishoudens zonder kinderen en 9.045 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Slochteren?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Slochteren laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9620, 9621.

Plaats een reactie