Woning kopen Lageland

Jouw volgende woning kopen in Lageland? Het is een erg populaire plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 118.922 woningen (41,2% koop, 58,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €321.804. Op dit huizenportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Lageland, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €207.000, de gemiddelde woningprijs is €321.804.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteGroningen
PlaatsLageland
Postcode9622
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)232.874
Aantal huishoudens136.383
Aantal huishoudens met kinderen25.808
Gemiddelde huishoudensgrootte1,69
Aantal woningen118.922
Aantal koopwoningen47.207
Aantal huurwoningen71.715
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€207.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.804
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2200 kWh

Woningaanbod Lageland februari 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Lageland, Luddeweer, Slochteren, Froombosch of Woudbloem.

woning-te-koop-lageland

Appartement kopen in Lageland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 870 m3 gas en gem. 1790 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lageland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en daarbij 2550 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Lageland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2700 kWh elektra & 1360 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Lageland

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh stroom + 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3740 elektra (kWh) & 2070 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Lageland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Lageland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Lageland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Lageland en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lageland geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €3.050. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Lageland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lageland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lageland

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lageland en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Lageland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Groningen vind je ongeveer 118.922 woningen. Hierbij spreken we van 47.207 (41,2%) koophuizen en 71.715 (58,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €207.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €321.804. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lageland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lageland?

Een huis in Groningen verbruikt gemiddeld 1080 m3 gas en 2200 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2070 m3 gas en 3740 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Lageland passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Lageland?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 232.874 personen die we kunnen onderverdelen in 136.383 huishoudens. Er wonen 80.637 eenpersoonshuishoudens, 29.938 families zonder kinderen en 25.808 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 1,69 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lageland?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lageland zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (http://gemeente.groningen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9622.

Plaats een reactie