Woning kopen Woudbloem

Jouw ideale woning kopen in Woudbloem? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 28.154 woningen (62,1% koop, 37,6% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €282.704. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Woudbloem, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Er is een mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €172.000, de gemiddelde woningprijs is €282.704.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsWoudbloem
Postcode9618
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Woudbloem februari 2024

Hieronder check je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Froombosch, Slochteren, Harkstede, Scharmer of Kolham.

woning-te-koop-woudbloem

Appartement kopen in Woudbloem

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 850 m3 gas en 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Woudbloem

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 – 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1250 kuub gas en tevens 2460 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Woudbloem is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2560 kWh elektra + 1410 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Woudbloem

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2710 kWh stroom + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Woudbloem

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Woudbloem Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Woudbloem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Woudbloem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Woudbloem geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.900. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Woudbloem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Woudbloem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Woudbloem

Recent (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Woudbloem en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Woudbloem kopen?

In deze gemeente Midden-Groningen zijn er ruim 28.154 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 138 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €172.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €282.704. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Woudbloem. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Woudbloem?

Een woonobject in Midden-Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2740 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (850 m3 aan gas en 1940 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Woudbloem passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Woudbloem?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 60.797 mensen in 27.754 gezinnen. Er wonen 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,15 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Woudbloem?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Woudbloem bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9618.

Plaats een reactie