Woning kopen Lageland

Alles weten over woning kopen in Lageland? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 28.154 huizen (62,1% koophuis, 37,6% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €282.704. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Lageland, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Groningen.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €282.704.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsLageland
Postcode9623
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Lageland maart 2024

Hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen meer onderwerpen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Luddeweer, Overschild, Lageland, Slochteren & Froombosch.

woning-te-koop-lageland

Aanbod appartement kopen in Lageland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en tevens 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lageland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1250 kuub gas en +/- 2460 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Lageland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2560 kWh elektriciteit en 1410 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lageland

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Lageland

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Lageland Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Lageland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Lageland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Lageland helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 & €2.750. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Lageland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lageland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lageland

In maart 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lageland en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lageland kopen?

In de gemeente Midden-Groningen vind je ongeveer 28.154 huizen. Het gaat om 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 138 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €282.704. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lageland. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lageland?

Een woonhuis in Midden-Groningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1420 kuub gas en 2740 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (850 kuub aardgas en 1940 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1890 kuub gas p/jaar en 3450 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Lageland passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lageland?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 60.797 mensen die we kunnen onderverdelen in 27.754 verschillende gezinnen. Het gaat om 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 gezinnen zonder kinderen en 9.045 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,15 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lageland?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Lageland laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.midden-groningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9623.

Plaats een reactie