Woning kopen Froombosch

Wil je een woning kopen in Froombosch? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 28.154 huizen (62,1% koop, 37,6% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €282.704. Op deze pagina blader je door het laatste woningaanbod in Froombosch, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de gemiddelde woningprijs is €282.704.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsFroombosch
Postcode9619
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)60.797
Aantal huishoudens27.754
Aantal huishoudens met kinderen9.045
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen28.154
Aantal koopwoningen22.281
Aantal huurwoningen5.873
Gemiddelde woonoppervlakte138 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.704
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Froombosch maart 2024

Bijgaand blader je door alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Slochteren, Lageland, Woudbloem, Harkstede & Scharmer.

woning-te-koop-froombosch

Studio of appartement kopen in Froombosch

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en gem. 1940 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Froombosch

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1250 kuub gas en tevens 2460 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Froombosch is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh stroom + 1410 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Froombosch

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2710 kWh elektra + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Froombosch

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Froombosch Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Froombosch

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Froombosch en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Froombosch helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €3.200. In onderstaande lijst verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Froombosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Froombosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Froombosch

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Froombosch en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Froombosch kopen?

In de hele gemeente Midden-Groningen vinden we circa 28.154 woonobjecten. Het gaat daarbij om 22.281 (62,1%) koophuizen en 5.873 (37,6%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 138 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €172.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €282.704. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Froombosch. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Froombosch?

Een woning in Midden-Groningen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 m3 gas voor verwarming en warm water en 2740 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 m3 per jaar aan gas en 1940 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 aan gas en 3450 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Froombosch passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Froombosch?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 60.797 inwoners in 27.754 verschillende huishoudens. Het gaat om 9.620 eenpersoonshuishoudens, 9.089 families zonder kinderen en 9.045 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,15 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Froombosch?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Froombosch zetten. Neem contact op met de gemeente (www.midden-groningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9619.

Plaats een reactie