Woning kopen Noord-Beveland

Alles weten over woning kopen in Noord-Beveland? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zeeland. In de buurt heb je toegang tot veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 4.553 woningen (69,3% koopwoning, 23,7% huurhuis). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €326.869. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Noord-Beveland, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €214.000, de gemiddelde prijs van een woning is €326.869.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Noord-Beveland juni 2024

Met onze woningzoeker check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als verwarming of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Sluis, Terneuzen, Goes, Borsele en Kapelle.

woning-te-koop-noord-beveland

Appartement kopen in Noord-Beveland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 730 m3 gas en tevens 1630 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Noord-Beveland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 950 kuub gas en gem. 2200 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Noord-Beveland is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2210 kWh elektra en 1050 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Noord-Beveland

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2480 kWh elektra & 1120 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2880 stroom (kWh) en 1460 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Noord-Beveland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Noord-Beveland zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Noord-Beveland

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Noord-Beveland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Noord-Beveland geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.050. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Noord-Beveland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noord-Beveland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Noord-Beveland

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Noord-Beveland en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Noord-Beveland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noord-Beveland bestaan er circa 4.553 woningen. Er zijn 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €214.000 en de gem. marktprijs is €326.869. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Noord-Beveland. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Noord-Beveland?

Een huis in Noord-Beveland kent een gem. verbruik van 1160 kuub gas p/jaar en 2450 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (730 kuub gas en 1630 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1460 kuub gas p/jaar en 2880 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Noord-Beveland passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Noord-Beveland?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 7.392 inwoners in 3.588 huishoudens. Het betreft 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 huishoudens zonder kinderen en 927 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,03 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Noord-Beveland?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Noord-Beveland laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.noord-beveland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4490, 4491.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie