Woning kopen Colijnsplaat

Alles weten over woning kopen in Colijnsplaat? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 4.553 huizen (69,3% koopwoning, 23,7% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.869. Op deze informatieve website tonen wij het laatste woningaanbod in Colijnsplaat, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €214.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €326.869.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteNoord-Beveland
PlaatsColijnsplaat
Postcode4486
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)7.392
Aantal huishoudens3.588
Aantal huishoudens met kinderen927
Gemiddelde huishoudensgrootte2,03
Aantal woningen4.553
Aantal koopwoningen4.126
Aantal huurwoningen427
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€214.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.869
Gemiddeld gasverbruik1160 m3
Gemiddeld stroomverbruik2450 kWh

Woningaanbod Colijnsplaat juni 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Wissenkerke, Kamperland, Kats, Kortgene & Kloetinge.

woning-te-koop-colijnsplaat

Appartementen te koop Colijnsplaat

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en tevens 1630 kWh stroom.

Rijtjeshuis Colijnsplaat

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 – 123 m2.
 • Het energieverbruik is circa 950 kuub gas en 2200 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Colijnsplaat is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2210 kWh elektra en 1050 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Colijnsplaat

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra en 1120 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2880 elektriciteit (kWh) en 1460 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Colijnsplaat

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Colijnsplaat Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Colijnsplaat

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Colijnsplaat en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Colijnsplaat geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €3.050. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Colijnsplaat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Colijnsplaat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Colijnsplaat

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Colijnsplaat en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Colijnsplaat kopen?

In de gemeente Noord-Beveland zijn er 4.553 huizen. Dit zijn 4.126 (69,3%) koophuizen en 427 (23,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €214.000 en de gem. verkoopprijs is €326.869. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Colijnsplaat. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Colijnsplaat?

Een woning in Noord-Beveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1160 m3 gas en 2450 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (730 kuub gas en 1630 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1460 m3 aan gas en 2880 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Colijnsplaat passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Colijnsplaat?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 7.392 personen in 3.588 gezinnen. Er wonen 1.341 eenpersoonshuishoudens, 1.320 gezinnen zonder kinderen en 927 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,03 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Colijnsplaat?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Colijnsplaat plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noord-beveland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4486.

Plaats een reactie