Woning kopen Beerta

Een woning kopen in Beerta? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 18.648 huizen (63,7% koophuis, 36,2% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Beerta, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de gemiddelde transactieprijs is €260.104.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsBeerta
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Beerta maart 2024

Met onze woningzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Nieuw Beerta, Drieborg, Blauwestad, Finsterwolde en Oostwold.

woning-te-koop-beerta

Appartement kopen in Beerta

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas & 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Beerta

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1320 kuub gas en doorgaans 2370 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Beerta is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2490 kWh elektra en 1490 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Beerta

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2760 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Beerta

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Beerta Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Beerta

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beerta en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Beerta geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €3.250. In onderstaande lijst check je adressen van financieel adviseurs in Beerta.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beerta. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Beerta

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beerta en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Beerta kopen?

In de buurt van de gemeente Oldambt registreren wij 18.648 woningen. Het gaat daarbij om 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €154.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €260.104. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beerta. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Beerta?

Een woning in Oldambt gebruikt gemiddeld 1500 m3 per jaar aan gas en 2740 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub aardgas en 1790 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1890 m3 aan gas en 3450 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Beerta passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Beerta?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 38.209 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.111 verschillende gezinnen. Er wonen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Beerta?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Beerta plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 9686.

Plaats een reactie