Woning kopen Drieborg

Jouw ideale woning kopen in Drieborg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de nabije omgeving zijn er allerhande voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 18.648 woningen (63,7% koop, 36,2% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Drieborg, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €154.000, de gemiddelde woningprijs is €260.104.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsDrieborg
Postcode9688
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Drieborg februari 2024

Bijgaand bieden we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Oudezijl, Bad Nieuweschans, Nieuw Beerta, Beerta of Blauwestad.

woning-te-koop-drieborg

Appartement kopen in Drieborg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en daarbij 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Drieborg

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas en 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Drieborg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2490 kWh stroom & 1490 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Drieborg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektriciteit (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Drieborg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Drieborg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Drieborg

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Drieborg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Drieborg geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 en €3.100. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Drieborg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drieborg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Drieborg

Deze maand (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Drieborg en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Drieborg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oldambt zijn er 18.648 woningen. Hierbij spreken we van 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €154.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €260.104. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Drieborg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Drieborg?

Een woning in Oldambt heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2740 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub gas en 1790 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Drieborg passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Drieborg?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 38.209 personen in 18.111 gezinnen. Het gaat om 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 families zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Drieborg?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Drieborg bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9688.

Plaats een reactie