Woning kopen Finsterwolde

Alles weten over woning kopen in Finsterwolde? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In deze levendige buurt heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 18.648 woningen (63,7% koopwoning, 36,2% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €260.104. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Finsterwolde, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is een mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is €260.104.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsFinsterwolde
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Finsterwolde april 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Blauwestad, Beerta, Oostwold, Midwolda & Scheemda.

woning-te-koop-finsterwolde

Studio of appartement kopen in Finsterwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Finsterwolde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1320 kuub gas + 2370 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Finsterwolde is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2490 kWh stroom & 1490 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Finsterwolde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Finsterwolde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Finsterwolde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Finsterwolde

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Finsterwolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Finsterwolde geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.500. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Finsterwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Finsterwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Finsterwolde

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Finsterwolde en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Finsterwolde kopen?

In de hele gemeente Oldambt zijn er ruim 18.648 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €154.000 en de gem. verkoopprijs is €260.104. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Finsterwolde. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Finsterwolde?

Een woonhuis in Oldambt verbruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2740 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 gas en 1790 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 gas en 3450 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Finsterwolde passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Finsterwolde?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 38.209 inwoners in 18.111 verschillende gezinnen. Dat betreffen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 gezinnen zonder kinderen en 5.428 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Finsterwolde?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Finsterwolde realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9684.

Plaats een reactie