Woning kopen Blauwestad

Ga je een woning kopen in Blauwestad? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de nabije buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.648 woningen (63,7% koophuis, 36,2% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €260.104. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Blauwestad, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is €260.104.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsBlauwestad
Postcode9685
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Blauwestad mei 2024

Met onze woningzoeker tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Beerta, Nieuw Beerta, Finsterwolde, Oostwold en Midwolda.

woning-te-koop-blauwestad

Appartement kopen in Blauwestad

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas & 1790 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Blauwestad

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1320 kuub gas en tevens 2370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Blauwestad is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2490 kWh elektriciteit en 1490 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Blauwestad

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2760 kWh stroom & 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 stroom (kWh) + 1890 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Blauwestad

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Blauwestad Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Blauwestad

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Blauwestad en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Blauwestad geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €3.200. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Blauwestad.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blauwestad. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Blauwestad

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Blauwestad en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Blauwestad kopen?

In en rondom de gemeente Oldambt registreren wij 18.648 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blauwestad. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Blauwestad?

Een huis in Oldambt verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub aardgas en 1790 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Blauwestad passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Blauwestad?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 38.209 mensen in 18.111 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Blauwestad?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Blauwestad realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9685.

Plaats een reactie