Woning kopen Oostwold

Een woning kopen in Oostwold? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 18.648 woningen (63,7% koopwoning, 36,2% huurwoning). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €260.104. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Oostwold, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de gemiddelde prijs van een woning is €260.104.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsOostwold
Postcode9682
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Oostwold juni 2024

Bijgaand bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Finsterwolde, Blauwestad, Midwolda, Scheemda of Westerlee.

woning-te-koop-oostwold

Appartement kopen in Oostwold

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas + 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oostwold

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 en 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1320 kuub gas en tevens 2370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Oostwold is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2490 kWh elektra en 1490 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oostwold

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Oostwold

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oostwold Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Oostwold

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Oostwold en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Oostwold geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 en €2.850. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Oostwold.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostwold. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oostwold

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oostwold en omliggende plekken. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oostwold kopen?

In en rondom de gemeente Oldambt vinden we circa 18.648 woningen. Dit zijn 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €154.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €260.104. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostwold. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oostwold?

Een huis in Oldambt verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 per jaar aan gas en 2740 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 kuub gas en 1790 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub gas en 3450 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Oostwold passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Oostwold?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 38.209 personen in 18.111 huishoudens. Er wonen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oostwold?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oostwold laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9682.

Plaats een reactie