Woning kopen Oldambt

Jouw volgende woning kopen in Oldambt? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 18.648 huizen (63,7% koophuis, 36,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €260.104. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Oldambt, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €260.104.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Oldambt mei 2024

Met onze woningzoeker blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek op vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Groningen, Eemsdelta, Pekela, Veendam & Midden-Groningen.

woning-te-koop-oldambt

Eigen appartement kopen in Oldambt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas en tevens 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Oldambt

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1320 kuub gas en gem. 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Oldambt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2490 kWh stroom en 1490 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oldambt

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2760 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Oldambt

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Oldambt Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Oldambt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Oldambt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Oldambt geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €3.300. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oldambt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oldambt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oldambt

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oldambt en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oldambt kopen?

In en rondom de gemeente Oldambt vind je ongeveer 18.648 woningen. Het gaat daarbij om 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €154.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €260.104. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oldambt. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oldambt?

Een woonobject in Oldambt heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1790 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Oldambt passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Oldambt?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 38.209 inwoners in 18.111 gezinnen. Er wonen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oldambt?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oldambt realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie