Woning kopen Nieuw Beerta

Ga je een woning kopen in Nieuw Beerta? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije buurt bestaan er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 18.648 huizen (63,7% koophuis, 36,2% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €260.104. Op dit huizenportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Nieuw Beerta, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de gemiddelde woningprijs is €260.104.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsNieuw Beerta
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Nieuw Beerta februari 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Drieborg, Oudezijl, Beerta, Blauwestad of Finsterwolde.

woning-te-koop-nieuw-beerta

Eigen appartement kopen in Nieuw Beerta

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas en daarbij 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Nieuw Beerta

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas & 2370 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Nieuw Beerta is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2490 kWh stroom & 1490 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Nieuw Beerta

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw Beerta

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuw Beerta Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Nieuw Beerta

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuw Beerta en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuw Beerta geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €2.950. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw Beerta.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw Beerta. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Nieuw Beerta

In februari 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nieuw Beerta en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Nieuw Beerta kopen?

In deze gemeente Oldambt vind je ongeveer 18.648 huizen. Je vindt hier circa 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw Beerta. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuw Beerta?

Een huis in Oldambt verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 kuub gas p/jaar en 2740 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1790 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 gas en 3450 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw Beerta passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Nieuw Beerta?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 38.209 mensen die we kunnen onderverdelen in 18.111 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 gezinnen zonder kinderen en 5.428 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nieuw Beerta?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw Beerta zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9687.

Plaats een reactie