Woning kopen Midwolda

Jouw ideale woning kopen in Midwolda? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 18.648 huizen (63,7% koophuis, 36,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €260.104. Op deze website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Midwolda, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is €260.104.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsMidwolda
Postcode9681
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Midwolda april 2024

In ons overzicht bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Oostwold, Finsterwolde, Scheemda, Westerlee & Heiligerlee.

woning-te-koop-midwolda

Appartement kopen in Midwolda

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Midwolda

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas & 2370 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Midwolda is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2490 kWh elektriciteit + 1490 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Midwolda

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2760 kWh elektra en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Midwolda

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Midwolda zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Midwolda

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Midwolda en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Midwolda geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €2.900. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Midwolda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midwolda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Midwolda

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Midwolda en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Midwolda kopen?

In de hele gemeente Oldambt zijn er 18.648 woonhuizen. Het gaat om 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €154.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €260.104. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Midwolda. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Midwolda?

Een huis in Oldambt gebruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2740 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 kuub gas en 1790 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Midwolda passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Midwolda?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 38.209 personen in 18.111 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Midwolda?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Midwolda laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9681.

Plaats een reactie