Woning kopen Oudezijl

Jouw ideale woning kopen in Oudezijl? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je in de directe omgeving een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 18.648 woningen (63,7% koophuis, 36,2% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €260.104. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Oudezijl, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €154.000, de basis verkoopprijs is €260.104.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsOudezijl
Postcode9691
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Oudezijl maart 2024

Bijgaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, liggingen andere woningeigenschappen als CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Drieborg, Nieuw Beerta & Beerta.

woning-te-koop-oudezijl

Studio of appartement kopen in Oudezijl

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas + 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oudezijl

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1320 kuub gas en 2370 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Oudezijl is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2490 kWh stroom & 1490 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oudezijl

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 stroom (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Oudezijl

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oudezijl Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oudezijl

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oudezijl en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Oudezijl geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.150. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Oudezijl.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudezijl. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oudezijl

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Oudezijl en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Oudezijl kopen?

In deze gemeente Oldambt zijn er 18.648 woonhuizen. Het gaat om 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €154.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €260.104. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudezijl. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oudezijl?

Een huis in Oldambt heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2740 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1790 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1890 m3 aan gas en 3450 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Oudezijl passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Oudezijl?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 38.209 personen in 18.111 huishoudens. Er wonen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 gezinnen zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oudezijl?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oudezijl zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9691.

Plaats een reactie