Woning kopen Bad Nieuweschans

Snel een woning kopen in Bad Nieuweschans? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 18.648 huizen (63,7% koop, 36,2% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op deze website check je het recente woningaanbod in Bad Nieuweschans, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de doorsnee verkoopprijs is €260.104.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsBad Nieuweschans
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Bad Nieuweschans april 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen extra details als energieneutraal of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Bellingwolde, Oudeschans, Oudezijl, Drieborg en Nieuw Beerta.

woning-te-koop-bad-nieuweschans

Appartement kopen in Bad Nieuweschans

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas en 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bad Nieuweschans

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1320 kuub gas en +/- 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Bad Nieuweschans is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2490 kWh elektra en 1490 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Bad Nieuweschans

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2760 kWh elektra & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Bad Nieuweschans

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Bad Nieuweschans Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Bad Nieuweschans

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Bad Nieuweschans en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bad Nieuweschans geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 en €2.950. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Bad Nieuweschans.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bad Nieuweschans. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Bad Nieuweschans

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bad Nieuweschans en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Bad Nieuweschans kopen?

In deze gemeente Oldambt zijn er ruim 18.648 woonhuizen. Er zijn 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €260.104. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bad Nieuweschans. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bad Nieuweschans?

Een woonhuis in Oldambt kent een gem. verbruik van 1500 m3 gas en 2740 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1890 m3 gas voor verwarming en warm water en 3450 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Bad Nieuweschans passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Bad Nieuweschans?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 38.209 inwoners in 18.111 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 families zonder kinderen en 5.428 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bad Nieuweschans?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bad Nieuweschans bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9693.

Plaats een reactie