Woning kopen Heiligerlee

Wil je een woning kopen in Heiligerlee? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 18.648 woningen (63,7% koop, 36,2% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €260.104. Op dit woningportaal blader je door het huidige woningaanbod in Heiligerlee, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Er is een mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €154.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €260.104.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsHeiligerlee
Postcode9677
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Heiligerlee maart 2024

In onderstaande weergave verstrekken we optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Westerlee, Scheemda, Winschoten, Oude Pekela of Nieuwe Pekela.

woning-te-koop-heiligerlee

Eigen appartement kopen in Heiligerlee

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en gem. 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Heiligerlee

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 en 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1320 kuub gas en 2370 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Heiligerlee is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2490 kWh elektra & 1490 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Heiligerlee

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2760 kWh stroom + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Heiligerlee

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Heiligerlee zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Heiligerlee

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heiligerlee en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Heiligerlee geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.600. In de tabel hieronder tref je adressen van financieel adviseurs in Heiligerlee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heiligerlee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Heiligerlee

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Heiligerlee en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Heiligerlee kopen?

In deze gemeente Oldambt zijn er ruim 18.648 woonobjecten. Je vindt hier circa 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Heiligerlee. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heiligerlee?

Een woonhuis in Oldambt kent een gem. verbruik van 1500 kuub aardgas en 2740 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3450 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Heiligerlee passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Heiligerlee?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 38.209 personen in 18.111 verschillende huishoudens. Dat betreffen 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 huishoudens zonder kinderen en 5.428 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Heiligerlee?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Heiligerlee plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9677.

Plaats een reactie