Woning kopen Scheemda

Een woning kopen in Scheemda? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 18.648 huizen (63,7% koopwoning, 36,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €260.104. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in Scheemda, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de gemiddelde woningprijs is €260.104.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsScheemda
Postcode9679
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Scheemda mei 2024

In het overzicht hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Midwolda, Oostwold, Westerlee, Heiligerlee & Winschoten.

woning-te-koop-scheemda

Appartementen te koop Scheemda

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas + 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Scheemda

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 123 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1320 kuub gas en gem. 2370 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Scheemda is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2490 kWh elektra & 1490 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Scheemda

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2760 kWh stroom en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Scheemda

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Scheemda Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Scheemda

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Scheemda en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Scheemda helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.750. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Scheemda.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Scheemda. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Scheemda

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Scheemda en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Scheemda kopen?

In de gemeente Oldambt zijn er 18.648 huizen. Dit zijn 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Scheemda. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Scheemda?

Een woonobject in Oldambt heeft een verbruik van gemiddeld 1500 kuub gas p/jaar en 2740 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 1790 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 m3 gas en 3450 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Scheemda passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Scheemda?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 38.209 inwoners in 18.111 verschillende gezinnen. Dit zijn 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 families zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Scheemda?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Scheemda realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 9679.

Plaats een reactie