Woning kopen Winschoten

Plannen om een woning te kopen in Winschoten? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 18.648 woningen (63,7% koophuis, 36,2% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €260.104. Op dit huizenplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Winschoten, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €154.000, de doorsnee verkoopprijs is €260.104.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsWinschoten
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Winschoten april 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals duurzaamheid en parkeeropties. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Heiligerlee, Westerlee, Oude Pekela, Nieuwe Pekela & Eexterveenschekanaal.

woning-te-koop-winschoten

Aanbod appartement kopen in Winschoten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en gem. 1790 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Winschoten

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 – 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1320 kuub gas en daarbij 2370 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Winschoten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2490 kWh elektra + 1490 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Winschoten

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2760 kWh elektra + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Winschoten

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Winschoten Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Winschoten

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Winschoten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Winschoten geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €3.300. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Winschoten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winschoten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Winschoten

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Winschoten en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Winschoten kopen?

In de hele gemeente Oldambt zijn er 18.648 huizen. Dit zijn 15.248 (63,7%) koopwoningen en 3.400 (36,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €154.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €260.104. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winschoten. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Winschoten?

Een woonhuis in Oldambt kent een gem. verbruik van 1500 kuub gas en 2740 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 aan gas en 1790 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 m3 per jaar aan gas en 3450 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Winschoten passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Winschoten?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 38.209 personen in 18.111 verschillende gezinnen. Het betreft 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 families zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,07 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Winschoten?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Winschoten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.

Plaats een reactie