Woning kopen Nieuwe Pekela

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwe Pekela? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de regio vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 5.782 huizen (63,2% koophuis, 36,7% huurhuizen). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €200.451. Op deze informatieve website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Nieuwe Pekela, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €135.000, de gemiddelde verkoopprijs is €200.451.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeentePekela
PlaatsNieuwe Pekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)12.196
Aantal huishoudens5.547
Aantal huishoudens met kinderen1.854
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen5.782
Aantal koopwoningen5.101
Aantal huurwoningen681
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€135.000
Gemiddelde verkoopprijs€200.451
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Nieuwe Pekela maart 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in maart 2024. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als energieprestaties of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Oude Pekela, Winschoten, Eexterveenschekanaal, Eexterveen & Nieuw Annerveen.

woning-te-koop-nieuwe-pekela

Studio of appartement kopen in Nieuwe Pekela

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en daarbij 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuwe Pekela

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1390 kuub gas + 2450 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Nieuwe Pekela is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektra + 1540 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuwe Pekela

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2860 kWh stroom & 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3510 elektra (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwe Pekela

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuwe Pekela zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuwe Pekela

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwe Pekela en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Nieuwe Pekela helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €2.700. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Nieuwe Pekela.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwe Pekela. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nieuwe Pekela

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwe Pekela en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuwe Pekela kopen?

In de gemeente Pekela zijn er 5.782 woonhuizen. Dit zijn 5.101 (63,2%) koophuizen en 681 (36,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €135.000 en de gem. marktprijs is €200.451. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwe Pekela. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nieuwe Pekela?

Een huishouden in Pekela verbruikt gemiddeld 1570 kuub aardgas en 2860 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1900 kuub aardgas en 3510 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwe Pekela passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwe Pekela?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 12.196 mensen in 5.547 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 1.831 eenpersoonshuishoudens, 1.862 huishoudens zonder kinderen en 1.854 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuwe Pekela?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuwe Pekela plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.pekela.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9663.

Plaats een reactie