Woning kopen Westerlee

Jouw volgende woning kopen in Westerlee? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Groningen. Op korte afstand vind je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 18.648 woningen (63,7% koophuis, 36,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €260.104. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Westerlee, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €154.000, de gemiddelde verkoopprijs is €260.104.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOldambt
PlaatsWesterlee
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)38.209
Aantal huishoudens18.111
Aantal huishoudens met kinderen5.428
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen18.648
Aantal koopwoningen15.248
Aantal huurwoningen3.400
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€154.000
Gemiddelde verkoopprijs€260.104
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2740 kWh

Woningaanbod Westerlee april 2024

In deze lijst blader je door alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Scheemda, Midwolda, Heiligerlee, Winschoten en Oude Pekela.

woning-te-koop-westerlee

Aanbod appartement kopen in Westerlee

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en +/- 1790 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Westerlee

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 en 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1320 kuub gas en doorgaans 2370 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Westerlee is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2490 kWh elektriciteit + 1490 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Westerlee

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2760 kWh stroom + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 elektriciteit (kWh) & 1890 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Westerlee

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Westerlee Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Aan de hand van het bod, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Westerlee

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Westerlee en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Westerlee geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €3.150. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Westerlee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerlee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westerlee

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Westerlee en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Westerlee kopen?

In deze gemeente Oldambt registreren wij 18.648 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.248 (63,7%) koophuizen en 3.400 (36,2%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €154.000 en de gem. marktprijs is €260.104. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerlee. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Westerlee?

Een woning in Oldambt verbruikt gemiddeld 1500 m3 gas en 2740 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 aan gas en 1790 kWh stroom. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1890 kuub aardgas en 3450 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Westerlee passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Westerlee?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 38.209 personen in 18.111 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.737 eenpersoonshuishoudens, 5.946 families zonder kinderen en 5.428 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,07 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Westerlee?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Westerlee laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.gemeente-oldambt.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9678.

Plaats een reactie