Woning kopen Oude Pekela

Een woning kopen in Oude Pekela? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 5.782 woningen (63,2% koophuis, 36,7% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €200.451. Op deze website bieden wij het actuele woningaanbod in Oude Pekela, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €135.000, de gemiddelde woningprijs is €200.451.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Groningen
GemeentePekela
PlaatsOude Pekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)12.196
Aantal huishoudens5.547
Aantal huishoudens met kinderen1.854
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen5.782
Aantal koopwoningen5.101
Aantal huurwoningen681
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€135.000
Gemiddelde verkoopprijs€200.451
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Oude Pekela april 2024

Met onze woningzoeker tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Winschoten, Heiligerlee, Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal & Eexterveen.

woning-te-koop-oude-pekela

Appartement kopen in Oude Pekela

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en +/- 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oude Pekela

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 & 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1390 kuub gas & 2450 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Oude Pekela is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2520 kWh stroom & 1540 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Oude Pekela

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2860 kWh elektra & 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3510 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Oude Pekela

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oude Pekela Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Oude Pekela

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Oude Pekela en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Oude Pekela helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.950. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Oude Pekela.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude Pekela. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oude Pekela

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oude Pekela en in de buurt. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oude Pekela kopen?

In deze gemeente Pekela registreren wij 5.782 woonobjecten. Dit zijn 5.101 (63,2%) koophuizen en 681 (36,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €135.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €200.451. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Pekela. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oude Pekela?

Een woning in Pekela gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1570 m3 aan gas en 2860 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1900 m3 aan gas en 3510 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Oude Pekela passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Oude Pekela?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 12.196 mensen in 5.547 huishoudens. Hier wonen 1.831 eenpersoonshuishoudens, 1.862 huishoudens zonder kinderen en 1.854 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,18 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oude Pekela?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oude Pekela zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.pekela.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9665.

Plaats een reactie