Woning kopen Bellingwolde

Wil je een woning kopen in Bellingwolde? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. In de buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens is er vlakbij een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.937 woningen (67,1% koop, 30,1% huur). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €288.183. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Bellingwolde, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de doorsnee verkoopprijs is €288.183.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsBellingwolde
Postcode9695
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)25.733
Aantal huishoudens11.205
Aantal huishoudens met kinderen3.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,15
Aantal woningen11.937
Aantal koopwoningen10.173
Aantal huurwoningen1.764
Gemiddelde woonoppervlakte167 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.183
Gemiddeld gasverbruik1680 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Bellingwolde april 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Oudeschans, Blijham, Bad Nieuweschans, Oudezijl of Drieborg.

woning-te-koop-bellingwolde

Een appartement kopen in Bellingwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1020 m3 gas en gem. 2080 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bellingwolde

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1360 kuub gas + 2420 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Bellingwolde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2560 kWh stroom & 1530 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Bellingwolde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2810 kWh elektra + 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3580 stroom (kWh) + 1950 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Bellingwolde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Bellingwolde zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Bellingwolde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Bellingwolde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bellingwolde geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 – €2.600. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Bellingwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bellingwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Bellingwolde

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bellingwolde en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Bellingwolde kopen?

In de buurt van de gemeente Westerwolde vinden we circa 11.937 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.173 (67,1%) koopwoningen en 1.764 (30,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 167 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €183.000 en de gem. verkoopprijs is €288.183. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bellingwolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bellingwolde?

Een woning in Westerwolde verbruikt qua energie gem. zo’n 1680 m3 aan gas en 3100 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (1020 m3 gas en 2080 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 kuub aardgas en 3580 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bellingwolde passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Bellingwolde?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.733 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.205 huishoudens. Het gaat om 3.648 eenpersoonshuishoudens, 4.201 huishoudens zonder kinderen en 3.356 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,15 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bellingwolde?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bellingwolde laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.westerwolde.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9695.

Plaats een reactie