Woning kopen Eexterveenschekanaal

Jouw ideale woning kopen in Eexterveenschekanaal? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €393.780. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Eexterveenschekanaal, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de doorsnee verkoopprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEexterveenschekanaal
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eexterveenschekanaal mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Eexterveen, Nieuw Annerveen & Spijkerboor.

woning-te-koop-eexterveenschekanaal

Een appartement kopen in Eexterveenschekanaal

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Eexterveenschekanaal

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Eexterveenschekanaal is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eexterveenschekanaal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektra (kWh) en 2010 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Eexterveenschekanaal

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Eexterveenschekanaal Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Eexterveenschekanaal

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Eexterveenschekanaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Eexterveenschekanaal geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.950. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eexterveenschekanaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eexterveenschekanaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Eexterveenschekanaal

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eexterveenschekanaal en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Eexterveenschekanaal kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 woningen. We maken onderscheid tussen 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eexterveenschekanaal. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eexterveenschekanaal?

Een huis in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 kuub gas en 3090 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 aan gas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2010 m3 per jaar aan gas en 3660 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Eexterveenschekanaal passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Eexterveenschekanaal?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 25.445 personen die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Eexterveenschekanaal?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Eexterveenschekanaal zetten. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9659.

Plaats een reactie