Woning kopen Berghem

Jouw ideale woning kopen in Berghem? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. In de buurt bestaan er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €353.733. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Berghem, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €353.733.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsBerghem
Postcode5351
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Berghem juni 2024

In deze lijst bieden we het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Deursen-Dennenburg, Dieden, Alem, Velddriel & Hoenzadriel.

woning-te-koop-berghem

Aanbod appartement kopen in Berghem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en +/- 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Berghem

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en doorgaans 2970 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Berghem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 3120 kWh elektra + 1300 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Berghem

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Berghem

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Berghem zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis in orde te maken. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Berghem

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Berghem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Berghem geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.500. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Berghem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berghem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Berghem

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Berghem en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Berghem kopen?

In deze gemeente Oss vind je ongeveer 40.746 woningen. Je vindt hier circa 31.674 (63,1%) koopwoningen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €254.000 en de gem. verkoopprijs is €353.733. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Berghem. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Berghem?

Een woonobject in Oss kent een gem. verbruik van 1270 kuub gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 kuub aardgas en 1940 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub gas en 4430 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Berghem passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Berghem?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 91.915 inwoners die we kunnen onderverdelen in 40.557 gezinnen. Hier wonen 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Berghem?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Berghem plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5350, 5351.

Plaats een reactie