Woning kopen Alem

Een woning kopen in Alem? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij kan je hier genieten van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 10.207 huizen (70,9% koopwoning, 28,9% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €405.150. Op deze informatieve website bieden wij het actuele woningaanbod in Alem, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €405.150.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsAlem
Postcode5335
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Alem april 2024

Met onze woningzoeker vind je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamersen extra details als isolatie & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Berghem, Deursen-Dennenburg, Velddriel, Hoenzadriel of Kerkdriel.

woning-te-koop-alem

Studio of appartement kopen in Alem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Alem

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 109 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas en gem. 2850 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Alem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2990 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Alem

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4410 stroom (kWh) + 1990 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Alem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Alem zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Alem

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Alem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Alem geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.500. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Alem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Alem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Alem

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Alem en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Alem kopen?

In en rondom de gemeente Maasdriel zijn er ruim 10.207 woningen. Dit zijn 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 143 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €405.150. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Alem. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Alem?

Een woning in Maasdriel heeft een verbruik van gemiddeld 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 m3 gas en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1990 kuub gas en 4410 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Alem passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Alem?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 25.030 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.591 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 huishoudens zonder kinderen en 3.970 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Alem?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Alem realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.maasdriel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5335.

Plaats een reactie