Woning kopen Velddriel

Wil je een woning kopen in Velddriel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 10.207 woningen (70,9% koopwoning, 28,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €405.150. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Velddriel, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde transactieprijs is €405.150.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsVelddriel
Postcode5334
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Velddriel april 2024

Onderstaand check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Alem, Berghem, Hoenzadriel, Kerkdriel en Hurwenen.

woning-te-koop-velddriel

Eigen appartement kopen in Velddriel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 840 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Velddriel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en daarbij 2850 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Velddriel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2990 kWh stroom en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Velddriel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3500 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4410 stroom (kWh) en 1990 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Velddriel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Velddriel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Velddriel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Velddriel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Velddriel helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €2.950. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Velddriel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Velddriel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Velddriel

In april 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Velddriel en in de buurt. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Velddriel kopen?

In de hele gemeente Maasdriel registreren wij 10.207 woonobjecten. Dit zijn 9.322 (70,9%) koopwoningen en 885 (28,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €405.150. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Velddriel. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Velddriel?

Een woonobject in Maasdriel kent een gem. verbruik van 1480 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (840 kuub gas p/jaar en 1990 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1990 m3 gas en 4410 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Velddriel passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Velddriel?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 25.030 mensen in 10.591 gezinnen. Het gaat om 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Velddriel?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Velddriel bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5334.

Plaats een reactie